Gidd ikke skrive noe langt, men jeg tenkte jeg kunne skrive et raskt lite innlegg om dette emnet.

Jeg er faktisk ikke imot barnesoldater, jeg ser ikke en eneste negativ ting med det. Skal forklare raskt;

En unge er effektiv som soldat. Han skyter like godt som en voksen, men pga barns mentale status er de enklere å trene, de er enklere å forme og uten tvil, de er enklere å "skape" slik man vil.

En unge er rask og smidig. Størrelsen deres og hvordan de lettere kan bevege seg (menn er ofte store og klumsete i forhold) gjør den meget effektive.

En unge har større sjangse for å skyte først. Han kan både spille på etikken til soldaten. Såklart kan dette ikke alltid fungere, men en unge kan i flere tilfeller gjøre at soldaten må tenke litt over det han gjør. Ergo, bruke noen få sekunder mer og det er alt man trenger.

En unge har bruksmuligheter. Om en fyr ligger på bakken og soldatene braser inn vil alle "sikre" han, uansett om han gråter, er skadet eller noe. Han er en mulig trussel og han er farlig. Dette gjelder nok barn og, men de kan spille mer på slike ting enn voksne. En unge, naken og blodig foran en død dame gråtende vil få mange til å tro han er ufarlig.

 

Om jeg var en statsleder i et land som desperat trengte soldater eller som bare rett og slett var i intens krig så ville jeg også brukt barnesoldater. De eneste grunnene for ikke å bruke dem er moralske, og moral har ikke NOE å gjøre i krig. Da taper man.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende